Çocuk Servisinin Duvarlarının Renklendirilmesi

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nin çocuk polikliniklerinin bulunduğu katlardaki duvarlar Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından resimlerle renklendirildi.

Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Seda SÖNMEZ tarafından “Gönüllülük Çalışmaları” dersi kapsamında yürütülen projede fakültemizin Sağlık Yönetimi ve Çocuk Gelişimi Bölümleri öğrencileri Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nin çocuk polikliniklerinin bulunduğu katlardaki duvarlara çocukların hastane sürecine uyumunu kolaylaştıracak resimler çizdi. Güzel Sanatlar Fakültesi'nin destek verdiği, bir hafta süren proje kapsamında çocuk servisinin tüm duvarları renklendirildi. Gerçekleştirilen projeyle öğrencilerin sosyal sorumluluk projelerine olan ilgileri artmış, çizilen resimlerin de serviste yatan hasta çocukların ilgisini çektiği görülmüştür. Yapılan etkinlik Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nesrin AKCA ve Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aygen ÇAKMAK koordinatörlüğünde gerçekleştirilmiştir. Projenin yürütülmesinde Sağlık Yönetimi Bölümü Arş. Gör. Dr. Mustafa KAYA ve Çocuk Gelişimi Bölümü Arş. Gör. Mehmet GÜNEY katkı sağlamıştır.